ettugandisktaventyr.blogg.se

Reseblogg av fyra sjuksköterskestudenter som gör verksamhetsförlagd utbildning i Uganda.

Noshasha*

Kategori: Allmänt

Hej på er sötnosar!
 
Nu var det inte så längesedan som vi skrev så då kanske ni inte hunnit sakna oss, men det skiter vi i. Idag lämnade vår kära Anneli oss för att åka tillbaka till Sverige och vi saknar hennes charm redan. Igår tackade vi av henne genom en god grönsaksgryta (se nedan) samt en fantastisk chokladkaka (OBS! Ingen bild pga. uppäten) som Johanna och Denise komponerade.
 
Vi hann även med en tur till marknaden där vi tittade på tyger och inhandlade lite grönsaker. När vi var på väg hem igen lyckades Emil charma (skrämma) några barn som gick hem från skolan. När de hade sänkt garden och lurats in i Emils varma famn försökte han jaga ifatt dem... SUCK!
 
Under dagens arbetspass på akutavdelningen träffade vi ett gäng väldigt trevliga kanadensare som arbetade som volontärer på sjukhuset här i Mbarara. Det var deras första riktiga arbete sedan examen så vi passade på att följa efter dem för att se hur de arbetade. De var väldigt framåt och duktiga. Vi diskuterade lite hur vi upplevde sjukvården i Uganda och de hade också reagerat starkt på att patienter utan pengar inte får en fullständig vård då man i Kanada också erbjuder invånarna fri sjukvård.
 
* Har du ont?
Mot marknaden!
 
Jakten...
 
Fångsten.
 
Anneli poserar kvällen innan hemresa.